Over ons

Commandeur Accountants & Adviseurs is het accountants- en adviesbureau in Medemblik. Met 20 medewerkers zijn we een betrokken accountantskantoor, we hebben de kennis in huis om u te ontzorgen op het gebied van accountancy, fiscale vraagstukken, loonadministratie en financiële planning. Expertise op het gebied van juridische, notariële en specialistische fiscale vraagstukken wordt waar nodig bij specialisten ingewonnen.

Er heerst een informele bedrijfscultuur en we hebben een persoonlijke klantaanpak. U als klant heeft één aanspreekpunt voor al uw vragen en de korte communicatielijnen maken dat u als klant snel geholpen wordt.

Onze klanten bevinden zich in de regio Noord-Holland  en zijn actief in verschillende branches:

 • Agrarische sector
 • Bouw
 • Detailhandel
 • Dienstverlening
 • Groenvoorziening
 • Horeca
 • ICT
 • Metaalnijverheid
 • Vervoer
 • Zorg

Missie
Onze missie is om  mkb-ondernemers helpen bij het besturen van hun onderneming, hen te begeleiden bij het formuleren van hun doelstellingen en het opstellen van hun kritische succesfactoren.

Het leveren van juiste, betrouwbare up-to-date informatie is hierbij belangrijk. Vervolgens de ondernemer helpen deze informatie te analyseren zodat hij de juiste actie kan ondernemen die hem dichterbij de realisatie van zijn doelen brengt.

Visie
Wij kunnen goed luisteren naar wat de ondernemer bezig houdt op persoonlijk en zakelijk vlak, gekoppeld aan een sterk empatisch en analytisch vermogen.

We hebben oog voor de veranderende wereld, zijn alert op trends en ontwikkelingen en zijn proactief. Daarnaast geven wij ook ongevraagd advies als wij signaleren als ontwikkelingen niet aansluiten bij de doelstellingen van de ondernemer.

Kwaliteit
Nico Manshanden en Fred KokCommandeur Accountants & Adviseurs is aangesloten bij de volgende organisaties:

 • NBA
 • NIRPA
 • Register Belastingadviseur

Historie
Niek Commandeur begon in februari 1954 met een administratiekantoor in Medemblik, met daarnaast activiteiten in verzekeringen en makelaardij.

Hij was gericht op de kwaliteit en continuïteit van zijn onderneming waarbij hij geloofde in de balans tussen het zakelijke en het persoonsgerichte. Als een organisatie al 65 jaar bestaat, zijn er vaak naast tijden van groei ook moeilijke jaren geweest. Dat ook die minder succesvolle jaren zijn overwonnen duidt op doorzettingsvermogen en het beste bewijs van kwaliteit vind je dan ook terug in de loyaliteit van je klanten. Klanten van het eerste uur. Ze zijn er nog. In veel gevallen zelfs klanten van de 2e generatie. De waarden van toen worden nog steeds door het huidige management nageleefd. Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening zonder franje voor een nuchtere regio.

Het bedrijf was in het begin vooral sterk vertegenwoordigd binnen de agrarische sector in de regio. Door de afname van het aantal bedrijven in deze sector is er een sterkere focus komen te liggen op de MKB sector in een groter gebied dan alléén West-Friesland. Op 1 september 1994 namen toenmalig directielid Fred Kok en oud-medewerker Nico Manshanden het bedrijf over en met 20 medewerkers ontzorgt Commandeur Accountants en Adviseurs nog steeds dagelijks haar klanten met allerlei administratieve, accountancy, financiële en fiscale vraagstukken. Wij zijn o.a. actief in Medemblik, Den Helder, Hoorn en Enkhuizen.

Print Friendly, PDF & Email