Financiering: goede voorbereiding vergroot mogelijkheden

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u geld nodig heeft als ondernemer. Denkt u erover om een nieuwe onderneming te starten, een overname van een bestaand bedrijf of wilt u investeren in uw huidige onderneming? U heeft hiervoor een financiering nodig. Maar de vraag is: hoe komt u aan die extra financiële middelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Wat voor soort financieringsvorm u ook aanvraagt, een goed ondernemingsplan is een belangrijke vereiste. Dit laat zien dat u als ondernemer heeft nagedacht over uw doel(en), strategie en verschillende scenario’s. Het risico voor de geldverstrekker wordt hiermee inzichtelijk. Daarnaast is het verstandig om te beschikken over reële financiële gegevens, zowel vanuit het verleden als toekomstige, geschatte financiële gegevens.

Al deze gegevens zijn nodig omdat kapitaalverstrekkers graag willen weten waar ze aan toe zijn. Als u dit op orde heeft, kan uw aanvraag hier in ieder geval niet op stuk lopen.

Grote kans dat u bij financiering gelijk aan de bank denkt, maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden.

  • Overheid
    Financiering door de overheid wordt gegeven in de vorm van subsidie. Wellicht dat een van uw projecten of investeringen hiervoor in aanmerking komen. Belangrijk hierbij is dat de subsidie wordt aangevraagd vóór u start met een zakelijk project, want lopende projecten komen vaak niet meer in aanmerking voor subsidie.
  • Bank
    Om uw financieringsaanvraag te beoordelen geven banken duidelijk aan welke informatie zij nodig hebben. Hierbij gaat het om informatie over zekerheden, uw ondernemingsplan, financiële gegevens en inzicht in uw ondernemersvaardigheden.
  • Investeerders
    Waar banken kijken naar zekerheden voordat ze een krediet verstrekken, kijken investeerders naar het rendement dat hun investering kan opleveren. Wat telt is het mogelijke rendement van een investering in uw bedrijf, ten opzichte van vergelijkbare alternatieven.

Bestaande ondernemer

Als bestaande ondernemer kunt u altijd verwijzen naar in het verleden behaalde resultaten en cijfers.

Samen met u kijken we naar uw financiële situatie en bepalen we uw financieringsbehoefte. Komt u in aanmerking voor subsidie? Of is het toch nodig om bij de bank of investeerders aan te kloppen?

Voor welke soort financiering u ook in aanmerking komt, wij maken een goed onderbouwde financieringsaanvraag op maat.

Startende ondernemer

Bent u een startende ondernemer? Dan is het belangrijk dat uw ondernemingsplan uw financieringsaanvraag goed onderbouwd. Ondernemers die een gefundeerd ondernemingsplan opstellen, denken namelijk na over hun doel(en), strategie en scenario’s. Op deze manier wordt het risico voor de geldverstrekker inzichtelijk.

Ook voor het opstellen van een ondernemingsplan kunt u bij ons terecht.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met Fred of Nico, om te kijken wat uw mogelijkheden zijn.

Print Friendly, PDF & Email