Fiscaal advies

Fiscaal advies is voor iedereen belangrijk. Zelfs al gaat het maar om kleine zaken. Ga maar eens na bij uzelf: hoe vaak hebt u in het verleden advies gevraagd over belastingzaken aan iemand die hier verstand van had? Dit ging waarschijnlijk om kwesties die relatief eenvoudig waren. Dermate eenvoudig dat een kennis met meer ervaring dan u, u van advies heeft kunnen voorzien. Het geeft wel aan hoe ingewikkeld fiscale zaken kunnen zijn. Wanneer veel mensen zelfs bij redelijk basale zaken al behoefte kunnen hebben aan fiscaal advies, is dit wel een indicatie van hoeveel behoefte er is aan specialistische kennis. Ook u kunt dus gebaat zijn bij fiscaal advies. Natuurlijk vergt dit een investering, maar gedegen advies kan u ook geld besparen en zelfs geld opleveren.

 

Fiscaal advies is een echt specialisme. Voor veruit de meeste particulieren, maar ook voor bedrijven, is het onmogelijk om genoeg kennis te hebben om alle fiscale zaken optimaal te kunnen regelen. Waaruit dit blijkt? Zelfs de eenvoudigste fiscale handeling waar u waarschijnlijk mee te maken krijgt, u jaarlijkse aangifte, kan al ontzettend complex zijn. Voor een leek kan het spannend en moeilijk zijn om dit goed in te vullen. U komt termen tegen die u niet kent, die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden of waarvan u niet precies weet of ze op u van toepassing zijn. Dat gebeurt alleen nog maar vaker naarmate de fiscale zaken waar u mee te maken krijgt complexer worden.

 

Fiscaal advies klinkt misschien als iets dat alleen geschikt is voor mensen met een zeer aanzienlijk vermogen, maar niets is minder waar. Net als elke andere vorm van advies, is ook fiscaal advies beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Wat voor u namelijk complex of belangrijk is, kan voor een ander zeer eenvoudig zijn en vice versa. Goed fiscaal advies draait namelijk om persoonlijk advies: advies dat is toegespitst op uw situatie. Het is aan de fiscaal adviseur om u van het beste advies te voorzien. Dit advies is deskundig, objectief en onafhankelijk.

 

Een fiscaal adviseur behartigt uw belangen

Uw fiscaal adviseur is degene met wie u echt een vertrouwensrelatie opbouwt. Uw fiscale zaken zijn zeer persoonlijk, dus moet u kunnen rekenen op een fiscaal adviseur die vertrouwelijk te werk gaat. Gedegen kennis van zaken is een absolute vereiste, maar een prettige samenwerking en fijne communicatie zijn net zo belangrijk.

 

Daarom is het altijd verstandig om van te voren te kijken of u een klik hebt met uw fiscaal adviseur. Dit is ten slotte de persoon die uw fiscale belangen gaat behartigen. Het is een van de belangrijkste beslissingen die u op financieel en fiscaal gebied zult maken. Een goede fiscaal adviseur zal u de mogelijkheid geven om hem of haar en zijn of haar werkwijze beter te leren kennen. U wilt natuurlijk eerst weten hoe een eventuele samenwerking aan zou voelen.

 

Een uitstekende manier om een goede fiscaal adviseur te vinden, is rondvragen. Elke fiscaal adviseur zal natuurlijk zijn of haar best doen om u ervan te overtuigen dat zij de ideale partij voor u zijn. Wat anderen over hen zeggen, is echter nog veel waardevoller. Het zijn uiteindelijk de klantervaringen die tellen en die u het beste beeld geven van de werkwijze en diensten. Lees review op internet, maar vraag vooral ook mensen in uw omgeving om tips. Mond tot mond reclame is in veel gevallen nog altijd de beste en meest betrouwbare vorm van reclame.

 

Werken met een fiscaal adviesbureau

U kunt een zelfstandige fiscaal adviseur inschakelen om uw fiscale belangen te behartigen. Een mogelijk voordeel van werken met een fiscaal adviseur is dat u een vaste adviseur hebt die u echt leert kennen. Hij of zij is uw vertrouwde contactpersoon met wie u goed en direct kunt communiceren.

 

U kunt er ook voor kiezen om te werken met een fiscaal adviesbureau. Wat voor u de beste keuze is, is afhankelijk van wat u belangrijk vindt. Er is op voorhand niet te zeggen voor welke optie u het beste kunt gaan. Dit ligt grotendeels aan uzelf. Hebt u behoefte aan fiscaal advies, ga dan ook zeker in gesprek met zowel een fiscaal adviseur als met een fiscaal adviesbureau.

 

Het voordeel van werken met een fiscaal adviesbureau is dat de fiscaal adviseur met wie u werkt collega’s heeft met wie hij of zij kan sparren. Wanneer er complexe vraagstukken zijn, weet u zeker dat u het best mogelijke advies krijgt omdat meerdere paren ogen uw situatie onder de loep nemen. Dit betekent natuurlijk niet dat een individuele fiscaal adviseur u niet van het beste advies kan voorzien. Uw keuze tussen een zelfstandig fiscaal adviseur en een fiscaal adviesbureau is vooral een gevoelskwestie. Bedenk u goed wat voor u belangrijk is en lees vooral over ervaringen van anderen met de adviseur of het adviesbureau.

 

Fiscaal en financieel advies

Fiscaal en financieel advies gaan vaak hand in hand. Wat er op fiscaal gebied aan u geadviseerd wordt, hangt vooral ook af van uw financiën. Wie behoefte heeft aan fiscaal advies, heeft vaak ook behoefte aan financieel advies en vice versa. Ingrijpende financiële mutaties kunnen ook van invloed zijn op uw fiscale zaken en complexe fiscale kwesties kunnen uw financiële positie beïnvloeden.

 

Lang niet alle specialisten geven u zowel financieel als fiscaal advies. bent u op zoek naar fiscaal en financieel advies in een, dan bent u van harte welkom bij Commandeur Accountants en Adviseurs. Inderdaad: wij zijn een accountant, maar ook een financieel adviseur. Vandaar “accountants en adviseurs”. Wij zijn dit al meer dan zestig jaar en hebben in die periode zeer veel particulieren, zelfstandigen en bedrijven geholpen met fiscaal en financieel advies en het voeren van hun boekhouding.

 

Wanneer u voor ons kiest voor fiscaal en financieel advies, hebt u een totaalpartner. Onze kleinschalige organisatie garandeert u de persoonlijke aandacht die u verdient. Daarbij is alle benodigde kennis in onze organisatie aanwezig. Naast onze eigen accountants en financieel adviseurs, werken wij samen met een vast netwerk aan zeer ervaren en kundige fiscaal adviseurs. Wij kunnen u dus van alle advies voorzien en tevens uw financiële belangen behartigen. U kunt delen van uw boekhouding aan ons uitbesteden of ons u volledig laten ontzorgen.

 

Helder fiscaal advies

Fiscaal advies inwinnen kan op zeer veel plekken. Er zijn talloze kundige fiscaal adviseurs. Elke specialist heeft echter zijn eigen sterke en minder sterke punten. Wanneer het gaat om fiscaal adviseurs, wordt er zelden getwijfeld aan hun kennis, maar krijgen zij nog wel eens kritiek te horen op de begrijpelijkheid van hun adviezen. Bij ons hoeft u hier niet bang voor te zijn. Wij spreken uw taal en begrijpen uw situatie. Wat dit concreet betekent? Elk advies wordt op begrijpelijke wijze aan u uitgelegd. Wij maken complexe materie begrijpelijk en zijn pas tevreden wanneer u het complete plaatje snapt. Heeft u aan de hand van ons advies nog vragen: stel deze dan gerust. Wij willen u voorzien van helder fiscaal advies en ervoor zorgen dat niets aan ons advies voor u onduidelijk is. Wat uw vraagstuk ook is: dankzij onze kennis en ervaring zullen wij altijd in staat zijn om dit in begrijpelijk termen voor u uit te leggen en een compleet beeld te schetsen van de mogelijkheden en consequenties.

 

Zuiver financieel fiscaal advies

Ook wanneer u op zoek bent naar zuiver financieel fiscaal advies, bent u vanzelfsprekend bij ons aan het juiste adres. Niet voor niets vertrouwen mensen ons al meer dan zestig jaar. Zeer veel van ons klanten laten al vele jaren lang hun financiële en fiscale belangen door ons behartigen.

 

Zuiver financieel fiscaal advies is de enige manier om goed advies te krijgen. Wij zijn onafhankelijk. Wanneer wij u van advies voorzien, is dit het advies dat het beste is voor u. Wij hebben nergens belang bij, behalve bij het zo goed mogelijk behartigen van uw belangen. Wij voorzien u dan ook van zuiver financieel fiscaal advies waar u op aan kunt. Ook wanneer dit misschien niet het advies is dat u zou willen horen. U maakt gebruik van onze expertise om te weten wat voor u de beste keuze is: wij vertellen u deze keuze. Wij praten u niet naar de mond, maar kijken kritisch, eerlijk, objectief en onafhankelijk naar uw vraagstukken.

 

Wilt u kennismaken?

 

Door complexe en steeds veranderende wet- en regelgeving is het vaak lastig voor u als ondernemer om zelf uw belastingaangifte in te vullen. Op het gebied van inkomsten-, vennootschaps- of omzetbelasting kan het best ingewikkeld worden. Het neemt veel tijd in beslag en bovendien is het belangrijk dat de aangifte op tijd wordt ingediend bij de Belastingdienst. Door de steeds verregaande fiscale wet- en regelgeving is er ook steeds meer mogelijk.

 

Hebt u behoefte aan fiscaal advies? En wilt u misschien ook een beroep kunnen doen op financieel advies en de diensten van een accountant? Neem dan contact met ons op. Bel of mail ons voor een geheel vrijblijvende afspraak. Wij komen graag naar u toe, maar u bent uiteraard ook welkom bij ons op kantoor. In een kennismakingsgesprek kunt u alle vragen stellen die u wilt. Wij zullen ervoor zorgen dat u precies weet wat wij voor u kunnen betekenen en hoe onze werkwijze is.

Onze accountants en adviseurs zijn er voor zowel particulieren als ondernemers en bedrijven in het MKB. Wij werken met een kleinschalige organisatie met uitgebreide know how en vooruitstrevende ICT-techniek. Wat dit voor u betekent? U kunt altijd vertrouwen op up-to-date kennis en kunde, korte lijnen en een fijne communicatie en innovatieve oplossingen die u tijd en geld besparen.

Print Friendly, PDF & Email