Wij zijn op zoek naar een zelfstandig assistent-accountant voor 24-40 uur. Ben jij de enthousiaste collega die met plezier en op betrokken wijze ons team kan versterken? Als jij een leuke afwisselende baan zoekt waarbij o.a. klantencontacten, samenstelwerkzaamheden en adviesopdrachten worden gecombineerd en ben je communicatief vaardig dan zoeken wij jou.

Over Commandeur Accountants en Adviseurs:

Wij zijn een goed gedigitaliseerd en professioneel werkend accountants- en advieskantoor in Medemblik. Wij bieden hoofdzakelijk accountancy- en fiscale dienstverlening aan, maar adviseren onze klanten ook op diverse andere gebieden zoals bedrijfsopvolging en financieringsaanvragen. Onze klanten vertegenwoordigen bijna alle sectoren van het MKB alsmede de zakelijke dienstverlening. Ons werkgebied beslaat geheel Noord-Holland.

Bij ons krijgen collega’s veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Onze collega’s zijn vlot, sociaal, deskundig en in staat om een goede band op te bouwen met hun klanten. Onze organisatie telt momenteel 18 medewerkers. Je krijgt binnen ons kantoor alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Functieomschrijving:

In deze veelzijdige functie als zelfstandig assistent-accountant AA (samenstelpraktijk) ga je je bezig houden met de volgende accountancy werkzaamheden: 

 • Samenstellen van jaarrekeningen voor eenmanszaken, enkelvoudige BV’s en geconsolideerde jaarrekeningen. 
 • Verzorgen van de aangifte IB, VpB en OB. 
 • Voorbereidende advieswerkzaamheden en zelfstandig voeren van adviesgesprekken voor kleinbedrijf (met ontwikkelingsmogelijkheden zwaardere adviestrajecten).
 • Coachen en begeleiden van minder ervaren collega’s. 
 • Direct contact met klanten in het MKB segment. 
 • Je bent de rechterhand van de vennoten. 

Functie eisen:

Om voor deze functie in aanmerking te komen herken je jezelf in onderstaande functie eisen: 

 • Je hebt je opleiding HBO Accountancy, SPD-Bedrijfsadministratie of Bedrijfseconomie afgerond. 
 • Je hebt tenminste 3 jaar ervaring als assistent accountant bij een MKB accountantskantoor in de samenstelpraktijk.
 • Je hebt de ambitie om jezelf verder bij te scholen en je kennis verder te verdiepen.
 • Je bent gedreven, pro actief, teamspeler, zelfstandig, collegiaal, sociaal, communicatief vaardig en energiek.
 • Je hecht ook waarde aan een goede werk/privé verhouding en hebt een actief sociaal leven! 
 • Je wilt graag werken in een klein, gedreven en collegiaal team voor het MKB segment. 
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Medemblik.
 • Je hebt een sterke affiniteit met automatiseringsaspecten en breed geïnteresseerd in de ontwikkeling en werking van de gebruikelijke software pakketten.
 • Je kunt goed overweg met Excel en hebt ervaring met de software van Unit 4 en Visionplanner.

Wij bieden:

Nadat je voldoende bent ingewerkt, krijg je een eigen klantenpakket en ben je het eerste aanspreekpunt voor deze klanten. Bij ons is er ruime aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, die ook wordt gestimuleerd door het aanbieden van interne en externe cursussen/ opleidingen, evenals door begeleiding van je collega’s. Je kunt gebruikmaken van onze pensioen- en studiekostenregeling.

Bij ons is een goede balans tussen werk en privé belangrijk en wij stellen ons hier zeer flexibel in op, maar verwachten dezelfde flexibiliteit vooral in het drukke eerste halfjaar. Wij streven ernaar om het takenpakket te kunnen afronden binnen de normale werktijden zodat het maken van veel overuren niet aan de orde is. 

Solliciteren:

Als dit jou aanspreekt, ontvangen wij graag jouw sollicitatie per mail, n.c.manshanden@acc-commandeur.nl, met de benodigde bijlagen zoals jouw CV en motivatiebrief in PDF als bijlage. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.

Print Friendly, PDF & Email