Commandeur Accountants & Adviseurs - Werkwijze  

Commandeur Accountants & Adviseurs - Prijsindicatie

  Commandeur Accountants & Adviseurs - Overstapservice

 

Wat doet een accountant?

De functie van een accountant wordt vaak verward met die van een boekhouder. Dat komt vooral omdat de accountant dezelfde taken zou kunnen uitvoeren als de boekhouder. Deels kunnen de taken van een accountant en een boekhouder elkaar dus overlappen. Het is vooral in de volksmond dat de termen boekhouder en accountant door elkaar worden gebruikt. Dat is ook niet zo vreemd aangezien er ten eerste een overlapping is en ten tweede de account ook rekent op een juiste boekhouding waarvan hij/zij weer een juiste jaarrekening kan opstellen. Een accountant heeft echter een specifieke opleiding genoten waardoor de titel accountant ook een beschermde titel is. Of het u u nu een boekhouder of een accountant zoekt Commandeur accountants en adviseurs heeft beiden voor u in huis. 

 

Een accountant in het MKB 


Een accountant is een bedrijfskundig financieel specialist. Zo kan hij of zij een bedrijf adviseren in hoe het bedrijf een efficiënte en juiste boekhouding kan voeren. Op dat gebied biedt een accountant ook een grote toegevoegde waarde in het midden- en kleinbedrijf. De accountants waar we vaak van horen in de media zijn die van de grotere en soms internationale bedrijven. Mede hierdoor wordt de toegevoegde waarde van accountants in het MKB nog wel eens onderschat. Ons kantoor legt de focus juist op het midden- en kleinbedrijf. Een goede accountant helpt u een goede periodieke verslaggeving van uw administratie te waarborgen en is daarmee alles behalve overbodig in het MKB. 

 

Startende ondernemers 


Als startende ondernemer loop je tegen allerlei uitdagingen aan. U zou het liefst verstand van alles willen hebben, maar iedereen weet dat dat een onmogelijke uitdaging is. Uw accountant kan u precies vertellen welke wettelijke eisen er worden gesteld aan uw boekhouding en hoe u dit het best administreert. Ook kan hij of zij u voorbereiden op eventuele fiscale verplichtingen of meevallers waarmee u rekening dient te houden. Om uw boekhouding van begin tot eind op orde te hebben is het dus geen luxe om eens een oriënterend gesprek aan te gaan met een accountant. Een goede relatie met uw boekhouder en accountant is bij ons als klein maar slagvaardig kantoor in goede handen. 

 

Wat doet een accountant precies? 


Een accountant heeft vooral een adviserende en controlerende functie. Zo is bijvoorbeeld het opstellen van de jaarrekening een hele klus. Dit dient nauwkeurig, deskundig en volgens de hiervoor geldende wetgeving te worden gedaan. De regels hiervoor verschillen per bedrijfsgrootte, branche en ondernemingsvorm. Daarnaast verandert de wetgeving ook nog eens van tijd tot tijd. Uw accountant is hierin een specialist en ken de wetten die op uw situatie van toepassing zijn zeer goed. Ook bij het opstellen van uw ondernemingsplan is de accountant een specialist bij uitstek en kan deze het verschil maken tussen een vliegende of stroeve start. Elk bedrijf is geregeld onderhevig aan verandering. Soms betekent dat ook verandering in de financiële situatie. Met uw accountant kunt u ook een eventuele herstructurering uitstippelen, implementeren en uw begrotingen opstellen. De belangrijkste taken van een accountant blijven dus de adviserende taak en de controlerende functie waar het de financiële verslaggeving betreft. 

 

Toegevoegde waarde in elke bedrijfsfase 


Of het nu gaat om een ondernemingsplan bij de start, of om een herstructurering van uw bedrijf, de accountant kan u bijstaan met professionele raad en daad. Hij of zij heeft inzicht in de financiële- en boekhoudkundige aspecten van uw bedrijfsvoering en is de specialist bij uitstek om die aspecten af te stemmen op de situatie van uw onderneming. Een accountant kan dus een boekhouding voeren maar spitst zich vooral toe op het groter geheel. Hij adviseert bij uw financiële verslaglegging, geeft bedrijfseconomische adviezen en ook voor begeleiding bij het aanvragen van subsidies kan de accountant u van dienst zijn. Een accountant kan u adviseren bij het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering, de bij de herstructurering van uw bedrijf. De kennis van een goede accountant is onmisbaar in de verschillende fases van uw onderneming. Ongeacht of het nu gaat om het opstellen van begrotingen, een ondernemingsplan of om het vaststellen van cruciale stuurinformatie voor uw bedrijf, de accountant is de specialist met de juiste kennis. 

Commandeur App

Download de app in de App Store

Download de app van Google play

Copyright © 2020 Commandeur Accountants & Adviseurs.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Nederlandse Beroepsorganisatie van AccountantsNederlands Instituut van Register Payroll AccountingRegister BelastingadviseursOnze Facebook paginaOnze LinkedIn pagina